Skip to main content
Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden SUBÜ Tarla Bitkileri?

1. Deneyimli Akademisyenler

Bölümde tam zamanlı ve alanında uzman 1 profesör, 2 doçent, 2 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Bu isimler Türkiye genelinde Tarla Bitkileri alanında uzman araştırmacılardır. Ayrıca, Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan ilgili alanlarda uzmanlığa sahip çok sayıda öğretim üyesinden ve üniversitemiz bünyesinde farklı fakültelerden çeşitli alanlarda çalışmaları olan öğretim üyelerinden destek alınmaktadır.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

Üniversitemiz genelinde geçerli olan +1 uygulamalı eğitim modeli; öğrencilerin teorik bilgi yanında uygulama becerisini geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda öğrencilerimiz 7. veya 8. yarıyıllarda anlaşmalı olduğumuz ve alanının başarılı işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim almaktadır. Ayrıca, akademi-sektör buluşmaları kapsamında derslerde sektörel katılımı artırma amacıyla sektörle buluşma imkânı bulmaktadırlar. Bu deneyimleri neticesinde alanlarında uzmanlaşmakta, sektörel bilgi ve bağlantılarını geliştirmekte, mezun olmadan iş teklifi alabilmektedirler.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

Bilindiği üzere Sakarya ülkemizin bağlantı aksları üzerinde çok önemli bir yere sahiptir. Üniversitemiz Sakarya’da gerçekten güzel bir kampüs hedefine doğru ilerlemektedir ve bilindiği üzere Sakarya her mevsim ayrı bir güzel ve her mevsim ayrı bir doğal turizm potansiyeli taşıyan bir mevkiidir. Denizi, kumsalları, gölleri, nehirleri, yaylaları, kaplıcaları, Taraklı ve Geyve gibi Osmanlı dönemi yerleşim yerlerindeki geleneksel yaşantısıyla, Bizans ve Osmanlı dönemi tarihi eserleriyle ülkemizin görülmeye değer şehirlerinden biridir. Bunların yanında büyükşehirlere özgü özelliklere de sahiptir.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları
Ziraat mühendisi; mühendislik teknolojisi ve biyoloji biliminden faydalanarak bitki gen kaynakları, toprak ve suyun korunması, tarımsal ürünlerin üretilmesi ve işlenmesi, bitki ve hayvan çeşitlerinin geliştirilmesi ile ilgili tarımsal sorunlara çözümler üreten kişidir.
Ziraat mühendisleri devletten özel sektöre birçok sahada iş bulabilmektedirler. Günümüzde ziraat mühendisleri yaygın olarak Tarım ve Orman Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri, Zirai Karantina Müdürlüğü, Tarımsal Araştırma Enstitüleri, Üniversiteler, Çevre İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Zirai İlaç Bayileri, Zirai İlaç Deneme Firmaları, Zirai İlaç Firmaları, Ulusal ve Uluslararası Analiz Laboratuvarları, Paketleme Tesisleri, Tohum Firmaları, Üretim Çiftlikleri, Fide ve Fidancılık Şirketleri, Bankalar, Ziraat Odaları, Üretici Birlikleri, Belediyeler, Tarım Kredi Kooperatifleri, İl Kontrol Laboratuvarları gibi kamu ve özel kuruluşların yanı sıra serbest tarım danışmanı olarak ta çalışmaktadır.

Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

- Bahçe Bitkileri - Bitki Koruma

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım